BACK TO PROJECTS

University of British Columbia First Nations House of Learning

PFS Studio created a strong, experiential landscape for the UBC First Nations House of Learning, a facility dedicated to providing a positive environment for First Nations, Métis and Inuit students and faculty.

Located within UBC’s Old Arboretum, this project emphasized the protection, preservation and on-site relocation of mature specimen trees. The design incorporated traditional cultural materials with cedar decks and boardwalks combined with river cobbles and native wildflower planting. A dramatic snag-filled waterfall adjacent to the West Mall distinguishes this site from the larger campus landscape while symbolizing a west coast mountain stream falling towards the sea.

Awards:

Canadian Society of Landscape Architects (CSLA), Regional Citation Award for Landscape Design, 1994

Photos by SITE Photography