BACK TO PROJECTS

West Vancouver Community Center & Aquatic Center

PFS Studio created a cohesive, regionally inspired site plan for West Vancouver’s civic centre.

A ‘heart’ was created for the complex to support formal and informal activities and special events, and was configured as a safe and protected inner gathering space. The resulting landscape has produced an exciting and very functional space interconnected with the surrounding neighbourhoods.

Outdoor public spaces are provided adjacent to all buildings to promote a variety of year-round activities for public enjoyment. A sculptural water feature is integrated into the forecourt, animating the space and creating an interactive space to play and linger. Strategic landscape work conserved green areas with the retention of as many existing trees as possible while massings of native and adopted plants accentuate walkways and gathering zones.

Awards:

Architectural Institute of British Columbia (AIBC), Lieutenant Governor of British Columbia Merit Award in Architecture, 2010

World Architecture Festival (WAF), Inaugural ONCE Foundation Award, 2010

SAB Canadian Green Building Award, 2010

BC Recreation and Parks Association, Facility Excellence Award, 2010

Architectural Institute of British Columbia (AIBC), Lieutenant Governor of British Columbia Merit Award, 2005